Conexión vintage, el nostre particular Delorian al passat

Els «xiquets de Kempes», ja entrats en la quarantena, hem tingut durant este mes d’octubre la possibilitat d’emular a Marty McFly pujant-nos al nostre DeLorean particular


La trilogía "Back to the future" (coneguda a Espanya com a "Regreso al futuro") és un conjunt de tres pel·lícules de ciència ficció dirigides per Robert Zemeckis i produïdes entre altres per Steven Spielberg. Esta saga narra les aventures i desventures del jove Marty McFly i del seu millor amic, el científic "Doc" Emmett Brown, el qual inventa una màquina del temps fabricada a partir d'un automòbil DeLorean.

La saga de "Regreso al futuro" enguany està celebrant el seu 30 aniversari. Esta celebració va tindre el seu moment àlgid el passat dia 21 d'octubre, data en la que viatjaren al futur els seus protagonistes Marty i "Doc" en la segona entrega de la saga.

Esta pel·lícula forma part de la memòria col·lectiva dels qui erem adolescents a mitjans dels anys 80, el mateixos que pocs anys abans jugàvem a ser Kempes als patis de l'escola o als partits organitzats als carrers, quan encara es podia jugar a les vies urbanes dels nostres pobles i ciutats. Doncs bé, els "xiquets de Kempes", ja entrats en la quarantena, hem tingut durant este mes d'octubre la possibilitat d'emular a Marty McFly pujant-nos al nostre DeLorean particular, gràcies a un altra trilogia molt més interesant i emotiva, almenys per als valencianistes, emesa al programa "Conexión Vintage" del canal temàtic Teledeporte.

Dirigits pel periodista Paco Grande i amb la col·laboració de Paco Lloret i de Quique Pallás, els tres capítols dedicats a Mario Kempes han servit per a rendir tribut a la seua figura i a la seua trajectòria. Per a la realització d'esta trilogia s'ha recopilat abundant material en vídeo i cinema relacionat amb "el Matador" procedent bàsicament dels arxius de RTVE. Una tasca documental de més de quatre mesos que ha reunit tal quantitat de material que va fer variar la idea original de fer dos programes, per a finalment dedicar-li una trilogia, tot un luxe per als nostres ulls.

Els valencianistes, que tantes vegades ens hem sentits menyspreats i fins i tot ignorats pels mitjans de comunicació "nacionals", no podem, esta vegada més que agrair l'esforç i el treball fet per tot l'equip de "Conexión Vintage". Programa que per als amants de l'esport és una joia per la seua contribució a   fer-mos reviure una part de la nostra memòria i dels nostres records.

No puc finalitzar sense donar-li les gràcies a @jomilavarias, un actiu membre del col·lectiu "Últimes vesprades a Mestalla", qui al maig de 2013 va llançar, via twitter, al director del programa el repte de dedicar-li un "vintage" al nostre "matador". El repte, ha sigut més que superat. Grande, Paco.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.