The Damned València

Tota esta brillant trajectòria, es veu ara embrutada després dels seus paupèrrims resultats amb el València CF en lliga, copa i Europa League, els números són tan cruels que millor ni recordar-los.


Els britànics a mitjan segle XIX van inventar el futbol i, com era lògic, amb el temps també ells van ser els inventors del seu relat. La literatura futbolera li deu als súbdits de Sa Graciosa Majestat algunes de les millors històries escrites sobre l'esport rei. Si Nick Hornby ens va relatar en "Fever Pitch" la seua trajectòria vital unida al club dels seus amors, l'Arsenal londinenc, David Peace va escriure "The Damned Utd.", possiblement la novel·la que millor retrata l'essència del futbol britànic, en la qual es narren els quaranta-quatre dies que va durar el periple de Brian Clough al capdavant del Leeds United en 1974.

Desconec si d'aquí a uns anys Hornby, Peace o un altre escriptor britànic o no, ens sorprendrà amb el relat dels 120 dies, del 2 de desembre al 30 de març, en els quals Gary Neville es va fer càrrec de la primera plantilla del València CF. Un entrenador que va arribar com l'alumne més avantatjat entre els membres de la "Class of 92", el grup de jugadors criats al totpoderós Manchester United per Sir Alex Ferguson entre els quals es trobaven: David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt i els germans Neville, Phill i el mateix Gary.

Anys després alguns d'ells emprendrien una nova aventura futbolística amb la compra del modest Salford City al costat del magnat asiàtic, en eixe moment desconegut a les nostres terres, Peter Lim.

Doncs bé, Gary Neville, el més avantatjat, en teoria, dels "Fergie Babes" va aconseguir després de deixar la pràctica activa del futbol convertir-se en l'analista estrella de la televisió britànica i pel seu carisma, guanyat en els seus 400 partits defensant la samarreta dels "red devils" i els seus 85 internacionalitats amb els "pross", es va convertir en el segon entrenador de la selecció anglesa i amb moltes possibilitats de convertir-se en el substitut del veterà Roy Hodgson després de la pròxima Euro.

Tota esta brillant trajectòria, es veu ara embrutada després dels seus paupèrrims resultats amb el València CF en lliga, copa i Europa League, els números són tan cruels que millor ni recordar-los. Neville, va arribar amb molt bona voluntat, amb ganes i entusiasme, però es va trobar un grup de jugadors trencat per l'anterior entrenador, amb un planter mal confeccionat, amb dificultats per fer-se entendre i amb el desconeixement de la competició espanyola. Com s'observarà tot un còctel enverinat.

I ara, què? es preguntarà l'anglès. Difícilment trobarà un altra banqueta de la categoria del club de Mestalla i els seus comentaris, si és que torna a la cadena Sky Sports, poden tornar-se en la seua contra a la mínima oportunitat. Esperem no haver-nos convertit en el seu particular equip maleït.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.